Kustklassiekers in Oostende: 't Vistrapje

 

’t Vistrapje

Onlangs is ’t Vistrapje verhuisd. Dat mag een wonder heten, want ’t Vistrapje heeft het niet zo op verandering. Het nieuwe onderkomen is dan ook maar 25 meter verderop aan de Visserskaai. De menukaart heeft museale kwaliteit. In vijftig jaar is er weinig veranderd in het aanbod en in de uitvoering van de gerechten. Waar krijg je nog een ingesneden champignonhoedje op de gebakken tong of een Coupe Advocaat als dessert? 

Het deert het vaste cliënteel in elk geval niet, het is hier dag na dag “volzet”. Allemaal liefhebbers van het vertrouwde Belgische culinaire erfgoed. Ze doen zich te goed aan klassiekers als "in huis gemaakte" kroketten met Oostendse grijze garnalen, kreeft belle-vue, gebakken zeetong, pladijs (Vlaams voor schol) met kervelsaus of "filet pur" met getomateerde dragonsaus. 

Verwacht hier geen nieuwlichterij of gastronomische hoogstandjes, maar wel adequaat bereide gerechten uit de "burgerlijke" restaurantkeuken. Spannend is het geenszins, geruststellend alleszins. 


Reacties

Populaire posts