Kustklassiekers in Oostende: Madam Kroket
Madam Kroket
Madam Kroket drijft een krokettenbar op een boogscheut van de Visserskaai. De ambiance is eenvoudig, Madam Kroket biedt niet meer dan een snackbar met een paar tafeltjes buiten. Voor de inwoners en vaste bezoekers van Oostende is het al enige tijd een begrip. Madam Kroket heeft vorig jaar een filiaal in Knokke geopend. Ze is ook cateraar - pardon, traiteur - doet aan thuisbezorging en rijdt rond met een snackcar.
Er
zijn specialiteiten als vissoep, kibbeling en Sint-Jakobsschelpen met
preisaus, maar kroketten in allerlei soorten en maten vormen de hoofdmoot van
het aanbod.
Het assortiment omvat
zo'n vijftien soorten, voornamelijk met schaal- en schelpdieren. Fameus
zijn de garnaalkroketten, die net als de andere kroketten, van zeer
kloek formaat zijn. De bereiding is uiteraard ambachtelijk, traditioneel
gepaneerd wat een stevig, rustieke korst oplevert. De kroketten zijn
verschillend gegarneerd om de soorten uit elkaar te houden. Zolang ze in de vitrine liggen is dat een goed idee, maar eenmaal gefrituurd ziet
dat er wat minder aantrekkelijk uit.
De
kaaskroket is een typisch Belgische kaaskroket, dat wil zeggen dat de
kaassmaak bescheiden is en de vulling van de kroket recht-toe-recht aan
en zelfs een beetje saai is. Een probleem bij het maken van een
kaaskroket is dat de kaas vet verliest en de korst erg vettig smaakt.
Daar heeft deze kroket, in zeer lichte mate, last van. Overigens heeft
Madam Kroket ook verschillende andere kaaskroketten in haar vitrine, liggen.
De
witlofkroket is een van de interessante, niet algemeen bekende
kroketten. Voor de vulling is gekaramelliseerde witlof, ham en kaas
gebruikt. De kroket smaakt behoorlijk zoet, dat is echt iets voor de
liefhebber. Die zal er wellicht een hoge score aan geven.
Reacties
Een reactie posten