Kustklassiekers in Oostende: Bij Ocean is het altijd vakantie
Ocean
Een van de vermakelijkste werken
van James Ensor is het satirische tafereel ‘Petit Nice’ over het strandleven in
Oostende. In “Petit Nice’ is het altijd
vakantie. Ocean past daar perfect bij. De kaart verenigt kustklassiekers als gebakken rog en garnaalkroketten met burgers, spaghetti bolognese en carpaccio
uit het internationale toeristisch repertoire.
Kreeft bellevue;
Zeetongetjes gebakken in "hoeveboter", uiteraard met frietjes;
Kabeljauw à la moutarde met peterseliekrieltjes, ook zo'n bereiding die je in de kustkeuken vaak aantreft;
De onvermijdelijke gebakken rog met hazelnootboter. hier geserveerd met "karnemelkpuree". Dat is een met karnemelk bereide aardappelpuree, een West-Vlaamse specialiteit die ook wel smeus of tatjespap wordt genoemd.
Laten we de garnaalkroketten niet vergeten. Wat een fantastische garnaalkroketten zijn er bij Ocean te eten. De basis van de bereiding is een uitstekende bisque die de vulling van kroket een rijke, genuanceerde en zuivere smaak geeft. Toch blijven ook de garnalen zelf goed te proeven. De vulling glanst mooi en vloeit iets uit. Precies zoals we dat graag willen. De korst is dun en perfect bros. De gefrituurde peterselie stemt niet helemaal tevreden, want wat slap. Voor het overige naderen deze kroketten de perfectie.
Het uitzicht op het strandleven
krijg je erbij, al is dat helaas minder liederlijk dan Ensor het doet
voorkomen.
Reacties
Een reactie posten