Kustklassiekers in Oostende: Belle de jour

  

Belle de jour

Wat in Gent wel lukt, is in Oostende nog niet erg geslaagd. In weinig restaurants floreert de traditionele Belgische keuken in een eigentijdse ambiance. Er kleeft vaak iets oubolligs aan. Belle de jour komt wel een eind in de richting. Ze weet in de inrichting, de muziekkeuze, de stijl van werken en in de gerechten net een andere toon te treffen zonder de traditie te verloochenen. 

Zo serveert Belle de jour aantrekkelijke alcoholvrije cocktails, waarin kruidigheid prevaleert boven zoetigheid, en een trendy voorgerecht van oertomaten en burrata, maar ook traditionele gerechten rog en dame blanche. 

Rog is een vis die aan de Belgische kust vaak op de kaart staat. Daar bekommert men zich kennelijk minder om de rode status van deze bedreigde vissoort. Belle de jour legt ook nog eens een behoorlijk grote portie op het bord.

De dame blanche is memorabel. Ze is teruggebracht tot de essentie maar wat er op het bord ligt is uitstekend. Vooral de warme chocoladesaus is ongeëvenaard met een rijke chocoladesmaak.    

Reacties

Populaire posts