Dineren met QR-code bij Brasserie van Baerle (020)

 

Moeder mee? Dan is de Amsterdamse Brasserie van Baerle een uitstekende optie, als ze tenminste nog goed ter been is want er zijn wat lastige trapjes te overwinnen. De ambiance ademt de sfeer van een Parijse salon en de brasseriekeuken is onvervalst Frans. 

Op de borden komen geen schilderijtjes maar herkenbare gerechten zonder poespas gepresenteerd. Een schare, veelal vaste, gasten weet dat te waarderen. Ze worden op hun wenken bediend door de correcte en toegewijde bediening, waarop getalsmatig niet is bezuinigd. Ook wel eens prettig in deze post-lockdown dagen waar veel zaken merkbaar krap in het personeel zitten.  

Het niveau is al jaren zonder meer adequaat met regelmatig uitschieters naar boven. Onze klassiekers zijn deze keer kabeljauw met beurre blanc, ribeyesteak met bearnaisesaus, frietjes en een ongebruikelijke combinatie van spinazie en rode biet. Het dessert is een Paris-Brest dat is geconcipieerd naar aanleding van de eerste editie van de wielerkoers Paris-Brest. De koers duurde drie dagen en dat heb je ook wel nodig om de calorieën er weer af te krijgen want het is een nogal machtig gerecht met botercrème.

De uitschieter is zonder meer de paddenstoelkroket.  Royaal gevuld met een voortreffelijke ragout, rijk aan keur aan paddenstoelen. Eens te meer is bewezen dat een vegetarische kroket uitstekend zonder vleesvervangers kan. 


 

  

   

 
 

Reacties

Populaire posts