Eten op 150 cm: Brasserie Le Bassin, Oostende

Het is niet dat je áltijd goed eet in België, maar wel vaak als je het een beetje uitzoekt. Het is vooral fijn dat er zo veel behoorlijke middenklasse restaurants zijn. Een categorie die in Nederland slecht vertegenwoordigd is.
Het comfort in zo'n restaurant is adequaat maar meestal eenvoudig. De kaart biedt doorgaans nauwelijks verrassingen, louter klassiekers uit de Belgische keuken. Dat lijkt bovendien al tientallen jaren geval te zijn.
Brasserie Le Bassin aan de Oostendse Visserkaai is geen uitzondering met gerechten als garnaalkroketten, tomaat garnaal, steak tartare en bouillabaise à l’Ostendaise. Ook kenmerkend, de bediening is in handen van ervaren krachten die vakkundig en efficiënt hun werk. Eenzelfde klassiek vakmanschap heerst in de keuken. Zie ten bewijze daarvan de ontvelde tomaat. 

Le Bassin serveert een culinair tweeluik dat twee klassiekers uit de Vlaamse Kustkeuken verenigt. Naast de 'tomaat garnaal' ligt een goede garnaalkroket. De kroketten zijn 'in het huis gemaakt'. Bijzonder is de korst waarin naast paneermeel ook wat vlokken zijn verwerkt die de krokantheid ten goede komen. De korst heeft een fijn bros karakter, maar geeft hier en daar net iets te veel mee. Voor de vulling is kennelijk een bisque gebruikt wat de smaak zeer bevordert. Er valt een zweempje meligheid te bespeuren, toch overheerst een prettige peperigheid. De gefrituurde peterselie oogt goed, maar is wat grof in de mond. Al met al een fijne kroket met een paar kleine verbeterpuntjes.   

Alles bij elkaar biedt Le Bassin een prettige eetervaring. Het is geen hemelbestormende gastronomie maar je geniet van zeer vertrouwde en goed-gemaakte gerechten.


 

 

 

 

 

 

Reacties

Populaire posts