Dineren op 150 cm: Le Bistrôt Mondragon in Zierikzee

Hotel Mondragon in Zierikzee heeft een restaurant waar de haute cuisine wordt beoefend. Het zal er best goed zijn, maar ik had even geen behoeft aan een "concept" met drie à vier gerechtjes "op tussengerecht-formaat".  Gelukkig is er een laagdrempeliger alternatief in de vorm van een bistro, die zo Frans gedacht is dat hij "le bistrôt" heet. En dat wordt helemaal waar gemaakt. 

De kleine ronde tafeltjes op het terras, het witte tafellinnen, de vormgeving van de kaart, men waant zich in Parijs. Ware het niet dat het decor van de oude haven zo Hollands is. Wat er op tafel komt is op en top Frans in onvervalste bistro-stijl. Denk aan eendenleverpaté of steak tartare. De hoofdgerechten komen in mooie porties, rechttoe-rechtaan met weinig opsmuk. Niets bijzonders, zo hoort het ook, maar goed bereid. Alleen de croutons over de salade daar zou ik wat aan doen. Ze ogen en smaken alsof ze een paar weken geleden bij de groothandel zijn gehaald. Of laat ze gewoon weg, daar wordt die salade beter van. 

Ondanks het personeelstekort komt alles in een goed tempo op tafel, vakkundig geserveerd door een jonge gastheer die het hele terras in zijn eentje terwille moet zijn..

Reacties

Populaire posts