Lunchen op 150 cm: Kanteen 25


Kanteen 25 (020)

De transformatie van het Amsterdamse Marine-etablissement van een gesloten militair bolwerk naar een vitaal, grotendeels openbaar stadskwartier heeft alvast een aantal aantrekkelijke uitspanningen opgeleverd. itspannen, inspannen en ontspannen gaan in deze groene stedelijke enclave heel aardig samen. Bij elk bezoek valt er wel weer wat nieuws te ontdekken.    

Er zijn inmiddels vier terrassen en elk heeft zijn eigen charme. Het mooiste terras is onbetwist dat van Kanteen 25. Het ligt wat hoger en het biedt aantrekkelijk uitzicht op het water van het Oosterdok, het Scheepvaartmuseum, het VOC-schip en de skyline van Amsterdam.

De zaak heeft het hart op de goede plaats. Zo krijgen statushouders er een opleiding en is duurzaamheid het credo. Gelukkig zonder dat het hinderlijk wordt.

De lunchkaart is gevarieerd met een mix van klassieke bereidingen en trendy gerechten. Persoonlijke favorieten uit het aanbod zijn de grote, artisanale vissticks, de eggs benedict, het rood fruit in gelei en het espresso-ijs.   

Belangrijke troef, de buitengewoon aardige en kundige jonge vrouwen en mannen in de bediening.

Reacties

Populaire posts