Teng Janssen
Wie voor het
concert wat wil eten voelt zich vaak wat verloren in een nog vrijwel leeg
restaurant. De reuring komt pas op gang als het tijd is om de oversteek naar
het Concertgebouw te maken. Een bar-restaurant, een genre uit de
gastvrijheidsindustrie dat snel aan populariteit wint, is een uitkomst.
Borreltijd gaat er naadloos over in dinertijd. Sinds ruim een half jaar is bar-restaurant
Teng Janssen in de Beethovenstraat gevestigd. Tram 5 stopt voor de deur, twee
haltes verder ligt het Concertgebouw.
Teng Janssen
serveert fraai ogende culinaire creaties, met verrassende combinaties van uitgesproken
smaken. Denk aan smaakrijke umami-kroketjes van paddenstoelen en gerookte
aardappel met even smakelijke als decoratieve krullerige pruikjes van geraspte
pecorinokaas. Of neem de tempura van soft-shell krab met limoen, munt, meloen,
chilipeper en gerookte amandelen als frisse tegenhanger. De kabeljauw in Thaïse
curry met knisperige groene mangosalade en kleefrijst valt eveneens niet te
versmaden. Naast een conventionele steak tartare met een twist staat ook een
fake tartare op het menu, om de vleesverlaters te plezieren.
In een
informele sfeer serveert Teng Janssen dit soort ambitieuze gerechten. Ze zijn
gecreëerd in samenwerking met restaurant Canela uit Palma de Mallorca dat een
naam heeft hoog te houden in de fusion
cuisine. De Aziatische en de Europese keuken worden overtuigend tot symbiose
gebracht. Alle Küchen werden Brüder.
Je verwacht ook niet anders in de Beethovenstraat.
Teng Janssen, Beethovenstraat 27-a, T 737 12 59, W
www.tengjanssen.nl
In februari 2018 gepubliceerd in Preludium, in reeks over restaurants in de buurt van het Amsterdamse Concertgebouw.
Reacties
Een reactie posten