Teng Janssen



Alle Küchen werden Brüder

Wie voor het concert wat wil eten voelt zich vaak wat verloren in een nog vrijwel leeg restaurant. De reuring komt pas op gang als het tijd is om de oversteek naar het Concertgebouw te maken. Een bar-restaurant, een genre uit de gastvrijheidsindustrie dat snel aan populariteit wint, is een uitkomst. Borreltijd gaat er naadloos over in dinertijd. Sinds ruim een half jaar is bar-restaurant Teng Janssen in de Beethovenstraat gevestigd. Tram 5 stopt voor de deur, twee haltes verder ligt het Concertgebouw. 

Teng Janssen serveert fraai ogende culinaire creaties, met verrassende combinaties van uitgesproken smaken. Denk aan smaakrijke umami-kroketjes van paddenstoelen en gerookte aardappel met even smakelijke als decoratieve krullerige pruikjes van geraspte pecorinokaas. Of neem de tempura van soft-shell krab met limoen, munt, meloen, chilipeper en gerookte amandelen als frisse tegenhanger. De kabeljauw in Thaïse curry met knisperige groene mangosalade en kleefrijst valt eveneens niet te versmaden. Naast een conventionele steak tartare met een twist staat ook een fake tartare op het menu, om de vleesverlaters te plezieren.   

In een informele sfeer serveert Teng Janssen dit soort ambitieuze gerechten. Ze zijn gecreëerd in samenwerking met restaurant Canela uit Palma de Mallorca dat een naam heeft hoog te houden in de fusion cuisine. De Aziatische en de Europese keuken worden overtuigend tot symbiose gebracht. Alle Küchen werden Brüder. Je verwacht ook niet anders in de Beethovenstraat.  

Teng Janssen,  Beethovenstraat 27-a, T  737 12 59, W   www.tengjanssen.nl

In februari 2018 gepubliceerd in Preludium, in reeks over restaurants in de buurt van het Amsterdamse Concertgebouw.


Reacties

Populaire posts