Tunes Bar


"Eten in de Tunes Bar verbreedt hoe dan ook de horizon."

Wie Japanse Impressies, het Horizon-thema deze maand, een culinair complement wil geven kan  in Amsterdam terecht bij meer dan zeventig Japanse eetgelegenheden, van sushibar tot sterrenrestaurant. De kortste weg van het Concertgebouw naar Tokio leidt verrassenderwijs naar de volgende hoek op de Van Baerlestraat, waar de Tunes Bar van restaurant Taiko huist. De entourage is cosmopolitisch, alleen de witte orchideeën en de muren in rijzende zon-rood zorgen voor een vleugje Japan. De gin-tonics en de sake staan er op de toog broederlijk naast elkaar.  

De Japanse of op zijn minst Japans geïnspireerde hapjes worden volgens het sharing-principe geserveerd, op het formaat van een tussengerecht en in willekeurige volgorde.  De traditionele gerechten, als sushi, sashimi en dim sum, zijn met zorg gemaakt. Eigenzinnig zijn de specialiteiten die zijn ontsproten uit een gelukkige verbintenis van de Aziatische en de West-Europese keuken. Zonder uitzondering ogen ze aantrekkelijk. Ze bieden ze in kleur, textuur, vorm en smaak exquise combinaties van ingrediënten als wilde gember, Thaïse basilicum en pomelo. 

De reguliere concertganger wacht een kleine cultuurshock. De  gemiddelde leeftijd bij Tunes is, een niet eens zo voorzichtige schatting, de helft van die van het publiek in het Concertgebouw. De muziek  eist dreunend de aandacht op. En de prijzen liggen op zeer hoog niveau. 

Eten in de Tunes Bar verbreedt hoe dan ook de horizon. 

Tunes Bar in het Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, www.conservatoriumhotel.com/tunes-bar, 020 5700000

In december 2017 gepubliceerd in Preludium, in reeks over restaurants in de buurt van het Amsterdamse Concertgebouw.



Reacties

Populaire posts