Brasserie van Baerle


" De garnalenkroketjes ...  behoren tot de beste in Amsterdam en verre omstreken."

 

Langdurige constante kwaliteit en een vruchtbare balans tussen continuïteit en vernieuwing, het zijn de kenmerken van een instituut als het Concertgebouw.  Met gemiddelde levensduur van een jaar of vijf is het weinig restaurants gegeven zich als instituut met het Concertgebouw te meten. Maar Brasserie van Baerle komt in de buurt, het is al tientallen jaren een vaste waarde in de Van Baerlestraat 

Van Baerle huldigt de Franse keuken. Dat gebeurt met verve. De entourage is onmiskenbaar Frans, al doet die eerder aan een Parijse salon denken dan aan een brasserie.  Op de kaart prijken brasserieklassiekers als steak tartaar met friet, caesar salad en garnalenkroketjes.  Ze vormen het culinaire fundament van de mild creatieve keuken die Van Baerle ook beheerst, denk aan gerechten als velouté van kokkels met gepekelde grapefruit of kalfsribeye met krokante pulpo en gerookte paprika. Een verantwoorde viskeuze is schol, die het laatste jaar in de restaurants aan een opmars bezig is. Even actueel zijn vleesloze gerechten als biet Wellington’ en gekonfijte artisjok met Chaource en artisjokchips.  

De uitvoering van de gerechten is verzorgd en vaak verfijnder dan gebruikelijk in de brasseriekeuken. De garnalenkroketjes, bijvoorbeeld, met een glanzende, lopende  en schaaldierenrijke vulling  behoren tot de beste in Amsterdam en verre omstreken. 

Bijkomend pluspunt, een bezoek aan Van Baerle is logistiek perfect afgestemd op een avond in het Concertgebouw. Tja, instituten onder elkaar. 

Brasserie van Baerle, Van Baerlestraat 158, 679 1532, www.brasserievanbaerle.nl

Gepubliceerd in Preludium van 1 december 2017

Reacties

Populaire posts