Bouf



"... Bouf kent zijn overbuurman en de noden van zijn muziekminnende gasten."

 

Op een boogscheut van het Concertgebouw ligt restaurant Bouf. Langjarige concertbezoekers herinneren zich de voorganger van Bouf, café ’t Orkestje, als een drukbezochte pleisterplaats om na concertbezoek te reflecteren op muzikale ervaringen. 

Ook Bouf kent zijn overbuurman en de noden van zijn muziekminnende gasten. Van het reserveren tot en met het afrekenen is alles afgestemd op een soepel verlopend culinair voorprogramma. Zo heeft Bouf een concertmenu, een voor- en hoofdgerecht naar keuze uit de beknopte, maar gevarieerde kaart die zowel vegetariërs als vlees- en visliefhebbers wat te bieden heeft. En koffie tot besluit.   

Gastronomisch gezien haalt Bouf de hoge c niet, maar de chef levert degelijk kookwerk. Hij kookt niet hoog op smaak, peper en zout staan niet voor niets op tafel. Het is wel sympathiek om de gasten zelf het niveau van de zoutconsumptie te laten bepalen.  

De hoofdgerechten zijn klassiekers op goed eetcaféniveau, met hier en daar een eigen twist. De lamsburger komt met feta en baba ganoush. Het lekkerbekje, met de traditionele ravigottesaus, oogt als een mega-visstick. Aan de salade is zorg besteed, de groenten zijn in piepkleine blokjes gesneden, en ook de frietjes kunnen de toets der kritiek doorstaan.  De voorgerechten getuigen van wat meer culinaire ambitie. Neem, bijvoorbeeld, het vegetarische groentetaartje van zoete aardappel, rode ui, manchegokaas en hazelnoten.  Of de “summer-roll”, een transparante loempia gevuld met groenten en garnalen.   

Bij de koffie, met twee pralines, komen her en der de Preludiums op tafel. De doorgewinterde pre-concerteter heeft Bouf al lang ontdekt. 

Restaurant Bouf, Van Baerlestraat 51, 673 6222, www.bouf.nl

Gepubliceerd in Preludium van oktober 2017

Reacties

Populaire posts