The Harbour Club Kitchen

... Geen tijd meer voor het gouden toetje? ...

Het leven is in The Harbour Club Kitchen net wat intenser dan in het Concertgebouw. Op de plek waar vijf Amsterdamse grachten bij elkaar komen zijn de vrouwen blonder, hun décolletés dieper, de mannen gebronsder en hun horloges kloeker. De bezoekers arriveren niet met tramlijn  16, maar meren met de eigen sloep af aan de aanlegsteiger.  Kortom, de pré-concerteter is in het als jachtclubhuis gedachte restaurant met schuifdak even in een heel andere sfeer.

De keuken van  The Harbour Club Kitchen is eclectisch. Klassiek Franse brasseriegerechten, sushi en sashimi uit het populaire Japanse culinaire repertoire en de verworvenheden van het Amerikaanse steakhouse worden alle met verve gebracht. De ambitie is niet om verantwoord, creatief of zeer verfijnd te koken, maar wel gewoon smakelijk. Onbekommerd ook, met ferme stukken vlees, royale oesterplateaus, bordvullende vissen en opulente gouden toetjes.

De traditionele bereidingen zijn het best geslaagd, zoals uitstekende gegrilde vissen en steaks. Al is het wel vreemd om vroeg op de avond te horen dat de bearnaisesaus op is, dat moet zo’n restaurant toch à la minute kunnen oplossen?  De eigentijdse interpretaties vallen niet altijd even gelukkig uit. Maak een Hollandse garnalencocktail maar op traditionele wijze, lekker oubollig. De trendy ongeschilde friet is dan weer wel uit  de kunst.

Geen tijd meer voor het gouden toetje? Troost u, van enige bladgouden opschik valt ook te genieten in het Concertgebouw.


The Harbour Club Kitchen, Apollolaan 2, 570 57 31, http://theharbourclub.com/kitchen/

In april  2017 gepubliceerd in Preludium, in reeks over restaurants in de buurt van het Amsterdamse Concertgebouw.


Reacties

Populaire posts