The Harbour Club Kitchen
... Geen tijd meer voor het gouden toetje? ...
Het leven is in The Harbour Club Kitchen net wat intenser
dan in het Concertgebouw. Op de plek waar vijf Amsterdamse grachten bij elkaar
komen zijn de vrouwen blonder, hun décolletés dieper, de mannen gebronsder en
hun horloges kloeker. De bezoekers arriveren niet met tramlijn 16, maar meren met de eigen sloep af aan de
aanlegsteiger. Kortom, de
pré-concerteter is in het als jachtclubhuis gedachte restaurant met schuifdak even
in een heel andere sfeer.
De keuken van The Harbour
Club Kitchen is eclectisch. Klassiek Franse brasseriegerechten, sushi en
sashimi uit het populaire Japanse culinaire repertoire en de verworvenheden van
het Amerikaanse steakhouse worden alle met verve gebracht. De ambitie is niet om
verantwoord, creatief of zeer verfijnd te koken, maar wel gewoon smakelijk.
Onbekommerd ook, met ferme stukken vlees, royale oesterplateaus, bordvullende vissen
en opulente gouden toetjes.
De traditionele bereidingen zijn het best geslaagd, zoals
uitstekende gegrilde vissen en steaks. Al is het wel vreemd om vroeg op de
avond te horen dat de bearnaisesaus op is, dat moet zo’n restaurant toch à la
minute kunnen oplossen? De eigentijdse
interpretaties vallen niet altijd even gelukkig uit. Maak een Hollandse garnalencocktail
maar op traditionele wijze, lekker oubollig. De trendy ongeschilde friet is dan
weer wel uit de kunst.
Geen tijd meer voor het gouden toetje? Troost u, van enige
bladgouden opschik valt ook te genieten in het Concertgebouw.
The Harbour Club Kitchen, Apollolaan 2, 570 57
31, http://theharbourclub.com/kitchen/
In april 2017 gepubliceerd in Preludium, in reeks over restaurants in de buurt van het Amsterdamse Concertgebouw.
Reacties
Een reactie posten