Serre Restaurant

.. Kijk er niet van op als de cassoulet verrijkt is met drie kleuren bloemkool of de bisque vergezeld gaat van een 25 cm lange crouton...
Voorafgaand aan een concert kun je er de dirigent tegen het lijf lopen, maar het Serre Restaurant is ook een prettige gelegenheid om wat te eten. Zeker als dat bij goed weer kan plaatsvinden op het terras aan het water.  

Het restaurant voert een beknopte kaart met het geijkte internationale repertoire als caesar salad, gerookte zalm en steak tartaar. Een troef is het keuzemenu van drie gangen á 37 €, door Michelin bekroond met een Bib Gourmand als een “goede maaltijd tegen een schappelijke prijs”. De nu en dan wisselende gerechten zijn geïnspireerd op klassiekers uit de wereldkeuken. Denk aan gerechten als Thaise tom yam, Spaanse paella en Franse bouillabaisse, maar wees erop bedacht dat de chef u een vrije interpretatie kan voorschotelen. Kijk er dus niet van op als de cassoulet verrijkt is met drie kleuren bloemkool of de bisque vergezeld gaat van een 25 cm lange crouton. 
 
Het resulteert in een elegante, lichtvoetige keuken. De verschillende ingrediënten in een gerecht zijn in onderlinge harmonie elk afzonderlijk te proeven. De culinaire uitvoering blinkt hier uit door een transparant smaakbeeld, zoals een muziekuitvoering zich kan kenmerken door een transparant klankbeeld. Conceptueel is zo de brug tussen kookkunst en toonkunst geslagen, fysiek vergt het nog een wandeling van negentien minuten om bij het Concertgebouw te geraken.

Serre Restaurant, Hotel Okura, Ferdinand Bolstraat 333, 6787 450 www.okura.nl/nl/culinair/serre-restaurant/

In juni 2017 gepubliceerd in Preludium, in reeks over restaurants in de buurt van het Amsterdamse Concertgebouw.


Reacties

Populaire posts