Brasserie en Lounge Conservatorium Hotel

... In Amsterdam heeft de culinaire brexit zich al voltrokken ... 

Wie een Engels getint concert gastronomisch passend wil begeleiden staat voor een probleem. In Amsterdam heeft de culinaire brexit zich al voltrokken. De zoektocht naar een authentiek Engels restaurant levert weinig op. Engels ontbijten kan. Engels lunchen ook, maar een Engels diner zit er niet in.

De tea biedt soelaas. Er zijn veel gelegenheden waar een, meestal uit misplaatste chic als “high” geafficheerde, afternoon tea wordt aangeboden. Het Conservatorium Hotel  doet er nog een schepje bovenop met een “traditional Royal Afternoon Tea”, geserveerd in de Brasserie en Lounge in het met een vorstelijke plafondhoogte gezegend atrium.

“Traditional” is niets te veel gezegd. Al mis je toch een beetje het homemade karakter van de afternoon tea in een theetuin op het Engelse platteland. De scones ontbreken uiteraard niet, met clotted cream en marmelade. Ook sandwiches zijn een verplicht nummer, in dit geval met onder meer komkommer, ei-truffel en gerookte zalm. In het assortiment zoetigheden figureren macarons, vruchtentartelettes, profiterolles met gezouten karamel, tipsy cake en nog het een en ander. Te veel eigenlijk, de afternoon tea is meer snoepen dan eten.

Laten we de thee niet vergeten. Bij de heerlijkheden komt een keuze uit een uitgelezen aanbod van zwarte, groene en witte thee of infusies van kruiden of bloemen. Met een glas champagne wordt het echt Royal. Dat is ook passend, voorafgaand aan een concert in het Koninklijk Concertgebouw.

Conservatorium hotel, Van Baerlestraat 27 , 5700000,  www.conservatoriumhotel.com/brasserie-lounge

In mei 2017 gepubliceerd in Preludium, in reeks over restaurants in de buurt van het Amsterdamse Concertgebouw.


Reacties

Populaire posts