Café Waldeck

... waar de Amsterdamse penoze graag toefde ...

De muziekliefhebbers hebben, mogen we aannemen, weinig op met de onderwereld. - Behalve als het om Orpheus en Eurydice  gaat. - De kans is daarom klein dat pre-concerteters vaste bezoekers waren van Willemsparkweg 223, waar de Amsterdamse penoze graag toefde.  Sinds vorig jaar zomer is dat anders. Na een rigoureuze verbouwing is hier onder nieuw bewind Café Waldeck gevestigd. Een sprankje art-deco en een vleugje Parijs vagen alle reminiscenties aan een typisch  Amsterdamse bruin café weg.

Café Waldeck behoort tot het dezer dagen populaire type van de bar waar ook te eten valt.  Het voert een beknopte, wisselende  kaart. Daarop prijken vooral  traditionele brasseriegerechten. Verwacht hier geen nieuwlichterij of creatieve, culinaire vondsten, maar wel vakkundig bereide gerechten. De proef op de som brengt ons een fijne Franse uiensoep, met de karakteristieke zoete smaak van langgestoofde uien, en een met kip verrijkte, nagenoeg authentieke caesarsalad bekroond met een gepocheerd eitje.  Ook de steak tartaar kan op de aanwezigheid van een gepocheerd eitje bogen, maar hij zou meer pit mogen hebben. De tonijnsteak, van kloek formaat, is voortreffelijk gebakken. De frietjes in de begeleiding zijn van het Franse type, daar is in deze ambiance niets mis mee. 

De attente gastheer houdt het tempo er in. Dat is prettig want de bovenwereld van het Concertgebouw mag om de hoek liggen, de Willemsparkweg is langer dan je denkt.

Café Waldeck, Willemsparkweg 223, www.cafewaldeck.nl, 723 5841 l


CAFE WALDECK HEEFT HET NIET GERED IS INMIDDELS GESLOTEN.

In maart 2017 gepubliceerd in Preludium, in reeks over restaurants in de buurt van het Amsterdamse Concertgebouw.


Reacties

Populaire posts