Ron Gastrobar Paris

... Alleen al de quenelles nantua rechtvaardigen het bestaan van Ron Gastrobar Paris ...

Kreeg het Franse repertoire in de Amsterdamse restaurants altijd al meer weerklank dan in de concertzaal, zo Frans als aan het Leidseplein hebben we het lang meer niet gehad. De nieuwe loot aan de stam van Ron Gastrobars heet Paris. Daar is eigenlijk alles mee gezegd. Het is er très Paris, al is het met een knipoog. Op de achtergrond klinken Franse chansons, de eetzaal ademt de sfeer van een bistrot, de serveuse wenst je bon appetit en bij wc’s hoor je scenes uit “Allo, allo”. Elk moment zou Philip Freriks kunnen binnen stappen, met alpinopet op en een stokbrood onder zijn arm.

De kaart is voor de francofiele gourmand een ware verrukking met gerechten als oeufs mimosa, choucroute en croquembouche.  Alleen al de quenelles nantua, gepocheerde mousse van snoek met schaaldierensaus, rechtvaardigen het bestaan van Ron Gastrobar Paris. Die zijn zelfs in Frankrijk niet dan met enige moeite te krijgen.

Of het nu een hele artisjok met mosterdvinaigrette is, rillettes van makreel met kleine augurkjes of een cassoulet met witte bonen, gekonfijte eendenbout en knoflookworst, alles is volgens de regelen der kunst bereid, onopgedirkt en zonder valse pretenties. Bij de desserts figuren klassiekers als tarte tatin en île flottante. 

De pre-concerteter die daarvan wil genieten moet enige spoed betrachten, het Concertgebouw ligt te voet op een kwartier gaans.  

Ron Gastrobar Paris, Kleine-Gartmanplantsoen 11a, 49 61 943, www.rongastrobarparis.nl

RON GASTROBAR PARIS HEEFT INMIDDELS ZIJN DEUREN GESLOTEN.

In januari 2017 gepubliceerd in Preludium, in reeks over restaurants in de buurt van het Amsterdamse Concertgebouw.


Reacties

Populaire posts