De Kleine Valk

... de bisque smaakt warempel echt Frans...

De valk is geland, op het Marie Heinekenplein. Bivakkeerde de Van der Valkdynastie vooral langs suburbane snelwegen in zijn natuurlijke habitat, de sprong naar de Amsterdamse binnenstad is nu gewaagd met restaurant De Kleine Valk. Dat wil niet zeggen dat de ambiance nu meteen kosmopolitisch van karakter is, eerder eclectisch. We zien een loungebar met hippe zebrapoefs. De op het dierenrijk geïnspireerde decoratie zorgt voor een  bescheiden “carnaval des animaux”. In de in bruin gedachte eetzaal suggereren snuisterijen en rijtjes boeken weer een huiselijke sfeer.

Ook de menukaart biedt een onbekommerde mix van stijlen. Klassiek Frans is de bisque van kreeft en strandkrab. De eigentijdse keuken is vertegenwoordigd door dungesneden tonijn met komkommerschuim en tapiocaparels, al is het een jaar vijf geleden dat schuim en parels echt trendy waren.  De rog komt uit het brasserierepertoire. Als topper uit wegrestaurant en eetcafé glorieert saté met friet.

De uitvoering van de gerechten is niet over de hele linie perfect - zo neigen de frietjes naar slap en de tonijn met komkommerschuim is uit balans – maar in het algemeen behoorlijk. En de bisque smaakt warempel echt Frans.

De hartelijke bediening is attent en vraagt, drie man sterk, om de haverklap: “Is het naar wens?” Dat maak je in het Concertgebouw nooit mee, dat de dirigent zich af en toe naar het publiek keert en vraagt of alles naar wens is. 

Marie Heinekenplein 5,  www.de kleine valk.nl, 223 2096


Reacties

Populaire posts