VIDA

... Hier is de term smeltkroes op zijn plaats...

Wie het thema “Smeltkroes Andalusië” van het Horizon-concert deze maand culinair luister bij wil zetten, kan in Amsterdam op 77 plaatsen terecht. Dat is vooral te danken aan de populariteit van de tapasbar. Ook VIDA Cerveceria Taperia in de Valeriusstraat legt zich toe op de kleine gerechtjes die het zo goed doen bij een glas bier of wijn in een prettig gezelschap.  De vakkundig bereide tapas komen op tafel in een conviviale sfeer voor een breed publiek.

Het assortiment  geeft ruim baan aan de klassiekers, van het gevarieerde aanbod aan olijven  – VIDA heeft een olijvenkaart – en smeltend zachte hammen tot en met de onvermijdelijke crema Catalana en de selectie pittige Spaanse kazen. Zo zijn er albóndigas, pittige gehaktballetjes, verschillende croquetas,  die logenstraffen dat kroketten typisch Nederlands zouden zijn, inktvis in allerlei bereidingen, bijvoorbeeld calamares fritos, en natuurlijk  patatas bravas. Toch staan er ook gerechten op de kaart die in trendy receptenbladen niet zouden misstaan. Denk aan gesauteerde snijbiet met geitenkaas, knoflook, pijnboompitten en rozijnen. Of een vijgensalade met  waterkers, hazelnoten, basilicum en balsamico.

De rijkdom aan bereidingen en ingrediënten laat de invloed zien van verschillende culturen, zoals de Joodse, de West-Europese, de Moorse en de Arabische, op het Spaanse culinaire erfgoed. Hier is de term smeltkroes op zijn plaats. Zou het er in het Concertgebouw net zo Spaans aan toe gaan?

VIDA Cerveceria Taperia, Valeriusstraat 128b, 6764647, www.vida-cerveceria-taperia.es/amsterdam/


Reacties

Populaire posts