VIDA
... Hier is de term smeltkroes op zijn plaats...
Wie het thema “Smeltkroes Andalusië” van het Horizon-concert
deze maand culinair luister bij wil zetten, kan in Amsterdam op 77 plaatsen
terecht. Dat is vooral te danken aan de populariteit van de tapasbar. Ook VIDA
Cerveceria Taperia in de Valeriusstraat legt zich toe op de kleine gerechtjes
die het zo goed doen bij een glas bier of wijn in een prettig gezelschap. De vakkundig bereide tapas komen op tafel in
een conviviale sfeer voor een breed publiek.
Het assortiment geeft
ruim baan aan de klassiekers, van het gevarieerde aanbod aan olijven – VIDA heeft een olijvenkaart – en smeltend
zachte hammen tot en met de onvermijdelijke crema Catalana en de selectie
pittige Spaanse kazen. Zo zijn er albóndigas, pittige gehaktballetjes, verschillende
croquetas, die logenstraffen dat
kroketten typisch Nederlands zouden zijn, inktvis in allerlei bereidingen,
bijvoorbeeld calamares fritos, en natuurlijk
patatas bravas. Toch staan er ook gerechten op de kaart die in trendy
receptenbladen niet zouden misstaan. Denk aan gesauteerde snijbiet met
geitenkaas, knoflook, pijnboompitten en rozijnen. Of een vijgensalade met waterkers, hazelnoten, basilicum en balsamico.
De rijkdom aan bereidingen en ingrediënten laat de invloed
zien van verschillende culturen, zoals de Joodse, de West-Europese, de Moorse
en de Arabische, op het Spaanse culinaire erfgoed. Hier is de term smeltkroes
op zijn plaats. Zou het er in het Concertgebouw net zo Spaans aan toe gaan?
VIDA Cerveceria
Taperia, Valeriusstraat 128b, 6764647, www.vida-cerveceria-taperia.es/amsterdam/
Reacties
Een reactie posten