San George
... Na de meezing-Mattheus in de toonkunst kan publieksparticipatie in de kookkunst geen bevreemding meer wekken...
Na de meezing-Mattheus in de
toonkunst kan publieksparticipatie in de kookkunst geen bevreemding meer wekken.
Bij restaurant San George komt bij het aperitief een imposante, geribbelde
Toscaanse tomaat op tafel. De gasten mogen er zelf een tomatensalsa van maken,
voor op het erbij geleverde brood.
San George, downtown Italian is, zoals de naam onmiskenbaar suggereert, een op
Amerikaanse leest geschoeid traditioneel Italiaans restaurant. Het voert een tamelijk consistent culinair
repertoire. Al weten we uit de hartveroverende film Big Night maar al te goed
dat spaghetti met gehaktballetjes niet tot het ware Italiaanse culinaire
erfgoed behoort. De carpaccio van inktvis lijkt ook nieuwlichterij, maar voor
het merendeel komen er klassieke gerechten op tafel. De vitello tonnato met
een, waarschijnlijk dankzij de aanwezigheid van royaal ansjovis, pittige saus. Knoflook
is in de gremolata bij de gegrilde tonijn dan weer met terughoudendheid
gebruikt. Wat meer knoflook zou beter smaken, maar de mede-concertbezoekers
waarschijnlijk minder bevallen. De spaghetti vongole, buiten Italië vaak een
teleurstellend gerecht, stemt tot tevredenheid. Er zit weliswaar geen rode
peper in, maar de pasta is voortreffelijk van smaak en perfect al dente.
De bediening is even bekwaam als rap,
heeft toch tijd voor een praatje met de gasten en zorgt er soepel voor dat de
tocht naar het Concertgebouw op tijd wordt aanvaard. Eens kijken of men daar
nog aan publieksparticipatie doet.
San George, Stadhouderskade 7, 3032864, www.cafegeorge.nl/sangeorge
Reacties
Een reactie posten