San George

... Na de meezing-Mattheus in de toonkunst kan publieksparticipatie in de kookkunst geen bevreemding meer wekken...

Na de meezing-Mattheus in de toonkunst kan publieksparticipatie in de kookkunst geen bevreemding meer wekken. Bij restaurant San George komt bij het aperitief een imposante, geribbelde Toscaanse tomaat op tafel. De gasten mogen er zelf een tomatensalsa van maken, voor op het erbij geleverde brood.
San George, downtown Italian is, zoals de naam onmiskenbaar suggereert, een op Amerikaanse leest geschoeid traditioneel Italiaans restaurant.  Het voert een tamelijk consistent culinair repertoire. Al weten we uit de hartveroverende film Big Night maar al te goed dat spaghetti met gehaktballetjes niet tot het ware Italiaanse culinaire erfgoed behoort. De carpaccio van inktvis lijkt ook nieuwlichterij, maar voor het merendeel komen er klassieke gerechten op tafel. De vitello tonnato met een, waarschijnlijk dankzij de aanwezigheid van royaal ansjovis, pittige saus. Knoflook is in de gremolata bij de gegrilde tonijn dan weer met terughoudendheid gebruikt. Wat meer knoflook zou beter smaken, maar de mede-concertbezoekers waarschijnlijk minder bevallen. De spaghetti vongole, buiten Italië vaak een teleurstellend gerecht, stemt tot tevredenheid. Er zit weliswaar geen rode peper in, maar de pasta is voortreffelijk van smaak en perfect al dente. 
De bediening is even bekwaam als rap, heeft toch tijd voor een praatje met de gasten en zorgt er soepel voor dat de tocht naar het Concertgebouw op tijd wordt aanvaard. Eens kijken of men daar nog aan publieksparticipatie doet.


San George, Stadhouderskade 7, 3032864, www.cafegeorge.nl/sangeorge

Reacties

Populaire posts