Diverto

... echt eten dat de liflafjes overstijgt ...

Divertimento is een muzikaal genre dat weinig om het lijf heeft. Het woord is afgeleid van het Italiaanse ‘divertire’ dat amuseren betekent. Enkel amuseren is te weinig om te kunnen blijven boeien. Het geldt ook de restaurants die zich toeleggen op het serveren van mondvermaakjes. Het is even leuk, maar op den duur verlang je toch naar een pièce de résistance, naar echt eten dat de liflafjes overstijgt.

Enige argwaan is dan ook geboden bij een restaurant dat zich Diverto noemt en  zich toelegt op het serveren van kleine porties, zonder een traditionele menuopbouw. Restaurant Diverto wil amuseren, maar wel met enige culinaire ambitie.  De Italiaanse keuken is de voornaamste inspiratiebron. Het gebruik van ingrediënten als duvekater en Limburgse stroop toont echter een  ruimhartige interpretatie. Het maakt ook dat de gerechten net iets uitstijgen boven die van het gemiddelde Italiaanse restaurant. Wonderlijk om te ervaren wat een paar hazelnoten kunnen betekenen voor eenvoudige ravioli met spinazie en ricotta. 

Het is niet verwonderlijk dat de kleine gerechten het als antipasti heel goed doen. En gelukkig zijn er voldoende  gerechten die wat meer substantie hebben. Ook helpt dat alles technisch bekwaam is gemaakt en bovenal zo lekker is. De klassieke carpaccio heeft hier echt smaak, wat je te zelden meemaakt.

Het strakke tempo maakt dat Diverto zeker geschikt is om een hapje te eten voor het concert en daar staat vast een geruststellend, substantieel werk op het programma.   
  

Diverto, Overtoom 28, 618 49 48, www.diverto.net

Reacties

Populaire posts