Diverto
... echt eten dat de liflafjes overstijgt ...
Divertimento
is een muzikaal genre dat weinig om het lijf heeft. Het woord is afgeleid van
het Italiaanse ‘divertire’ dat amuseren betekent. Enkel amuseren is te weinig
om te kunnen blijven boeien. Het geldt ook de restaurants die zich toeleggen op
het serveren van mondvermaakjes. Het is even leuk, maar op den duur verlang je
toch naar een pièce de résistance, naar echt eten dat de liflafjes overstijgt.
Enige
argwaan is dan ook geboden bij een restaurant dat zich Diverto noemt en zich toelegt op het serveren van kleine
porties, zonder een traditionele menuopbouw. Restaurant Diverto wil amuseren,
maar wel met enige culinaire ambitie. De
Italiaanse keuken is de voornaamste inspiratiebron. Het gebruik van
ingrediënten als duvekater en Limburgse stroop toont echter een ruimhartige interpretatie. Het maakt ook dat
de gerechten net iets uitstijgen boven die van het gemiddelde Italiaanse
restaurant. Wonderlijk om te ervaren wat een paar hazelnoten kunnen betekenen
voor eenvoudige ravioli met spinazie en ricotta.
Het is niet
verwonderlijk dat de kleine gerechten het als antipasti heel goed doen. En
gelukkig zijn er voldoende gerechten die
wat meer substantie hebben. Ook helpt dat alles technisch bekwaam is gemaakt en
bovenal zo lekker is. De klassieke carpaccio heeft hier echt smaak, wat je te
zelden meemaakt.
Het strakke
tempo maakt dat Diverto zeker geschikt is om een hapje te eten voor het concert en
daar staat vast een geruststellend, substantieel werk op het programma.
Reacties
Een reactie posten