Oud Zuid

... Dat is ook bij Michelin niet onopgemerkt gebleven...

Oud Zuid is een vaste waarde in de Concertgebouwbuurt. Dat is ook bij Michelin niet onopgemerkt gebleven. Het restaurant aan de Johannes Verhulststraat kreeg een Bib Michelin toegekend, de onderscheiding voor een prima maaltijd tegen een schappelijke prijs. Oud Zuid offreert een dagelijks wisselend driegangenkeuzemenu voor 35 euro. 

Dat kan bijvoorbeeld zo uitpakken, garnalensamosa’s met Japanse rettich, misosoep en rijstkroepoek  als voorgerecht.  Als pièce de résistance komt saffraanrisotto op tafel in het gezelschap van sint-jakobsschelp,  gamba,  oester, asperges en langoustineschuim. Tot besluit is er geroosterde appel met crème anglaise, chocolade-ijs en een kardemomtuile.  De menukaart toont dat de chef de culinaire trends volgt  en internationale invloeden niet schuwt, maar de Franse keuken blijft de thuisbasis.

Het loopt op rolletjes bij Oud Zuid. In een goed tempo komen verzorgde gerechten op tafel die vakkundig zijn uitgevoerd. In het bijzonder vallen de perfect gebakken sint-jakobsschelpen en de frietjes op, die warempel echt naar aardappel smaken. De bekwame en voorkomende bediening zorgt dat op tijd de korte wandeling van de Johannes Verhulststraat naar  het Concertgebouw kan worden aanvaard. 

Een beurt als dirigent in het Concertgebouw was Verhulst nooit vergund – men vond hem te ouderwets –. maar hij wordt als componist wel in de Grote Zaal met zijn naam in gouden letters op een van de cartouches geëerd.


Johannes Verhulststraat 64, 67 66 058, www.restarantoudzuid.nl

Reacties

Populaire posts