De Kersentuin

...een bonte parade van culinaire huzarenstukjes...

Een maand vol Russische muziek in een stad zonder Russisch restaurant, maar met Tsjechov in het achterhoofd is De Kersentuin een aardig substituut. Wie weet serveren ze er, net als begin dit jaar, weer blini’s met zalm en kaviaar.

Hoe dan ook, bij De Kersentuin beoefenen ze de fijne kookkunst in optima forma. Uit de keuken komen virtuoze gerechten, die er prachtig uitzien. Helaas heeft  alles de maat van een tussengerecht. Dat resulteert een bonte parade van culinaire huzarenstukjes, maar een pièce de resistance wordt gemist. Alsof je bij een concert zit met enkel ouvertures.

Toch valt er wel te genieten. Bijvoorbeeld van eigengereide combinaties, zoals ceviche van zeebaars met rendang, de vrucht van een huwelijk tussen de Peruaanse en Indonesische keuken. Of van een in aanleg huiselijk stoofgerecht van kalfssukade in een deftige versie met jasmijn. Maar ook van de banale tosti in een sterrenuitvoering van foie gras met Madeira, zoetzure bietjes en hazelnoot of een ontmoeting tussen oost en west in de vorm van een pastei van parelhoen en shiitake met oosterse bouillon en koriander.

De gastheren en –vrouwen beperken zich niet tot in- en uithalen van de borden en vervullen hun rol met verve. Ze zorgen er ook voor dat je op tijd De Kersentuin kunt verlaten. Naar het Concertgebouw, daar gaat het er deze maand pas echt Russisch aan toe.


Restaurant De Kersentuin, Dijsselhofplantsoen 7, 570 56 66, www.dekersentuin.nl

Reacties

Populaire posts