De Kersentuin
...een bonte parade van culinaire huzarenstukjes...
Een maand vol Russische muziek in een stad zonder Russisch
restaurant, maar met Tsjechov in het achterhoofd is De Kersentuin een aardig
substituut. Wie weet serveren ze er, net als begin dit jaar, weer blini’s met
zalm en kaviaar.
Hoe dan ook, bij De Kersentuin beoefenen ze de fijne
kookkunst in optima forma. Uit de keuken komen virtuoze gerechten, die er
prachtig uitzien. Helaas heeft alles de maat
van een tussengerecht. Dat resulteert een bonte parade van culinaire huzarenstukjes,
maar een pièce de resistance wordt gemist. Alsof je bij een concert zit met
enkel ouvertures.
Toch valt er wel te genieten. Bijvoorbeeld van eigengereide
combinaties, zoals ceviche van zeebaars met rendang, de vrucht van een huwelijk
tussen de Peruaanse en Indonesische keuken. Of van een in aanleg huiselijk
stoofgerecht van kalfssukade in een deftige versie met jasmijn. Maar ook van de
banale tosti in een sterrenuitvoering van foie gras met Madeira, zoetzure
bietjes en hazelnoot of een ontmoeting tussen oost en west in de vorm van een pastei
van parelhoen en shiitake met oosterse bouillon en koriander.
De gastheren en –vrouwen beperken zich niet tot in- en
uithalen van de borden en vervullen hun rol met verve. Ze zorgen er ook voor
dat je op tijd De Kersentuin kunt verlaten. Naar het Concertgebouw, daar gaat
het er deze maand pas echt Russisch aan toe.
Restaurant
De Kersentuin, Dijsselhofplantsoen 7, 570 56 66, www.dekersentuin.nl
Reacties
Een reactie posten