Conservatorium Brasserie

... De menukaart is des brasseries ...

Was het altijd al een goede voorbereiding op een podiumplaats in het Concertgebouw, met de komst van het hotel in de Van Baerlestraat zit er ook voor de concertpubliek muziek in het Conservatorium. Het nieuwe hotel in het oude conservatorium biedt de pre-concerteter twee opties, restaurant Tunes by Schilo en de brasserie. De laatste lijkt het meest geschikt om voor een concert een hapje te eten.

De entreehal van het Conservatorium Hotel zou ik een on-Nederlandse allure willen toedichten, ware het niet dat het zo Nederlands is om iets met allure on-Nederlands te noemen.

In het grootse atrium heeft ook de brasserie een plek gevonden. De menukaart is des brasseries, veel klassieke gerechten met hier en daar een Nederlandse draai. Zo is een Zeeland chowder, de Amerikaanse vissoep die met zalm en Sint-Jakobsschelpen wel lekker, maar niet erg Zeeuws is. De Dutch fries zijn uitstekend en de crème brûlée van advocaat is een geslaagde Nederlandse variant op het populaire Franse nagerecht. Sympathiek is de witlof op Vlaamse wijze, als ware het asperges worden ze, fraai gegaard, geserveerd met ham, fijngemaakte hardgekookte eieren, ham en peterselie in botersaus.

Bij mijn bezoek kort na de opening waren er nog wat puntjes op de i te zetten. Iets meer zuur in de bearnaisesaus bij de ribeye, bijvoorbeeld, en veel meer pit in de pasta met schelpdieren. Ook de in ruime mate aanwezige en vriendelijke bediening kan strakker opereren. Maar in de geest van een conservatorium hebben ze daarop inmiddels al weer flink kunnen repeteren.

Conservatorium Brasserie & Lounge, Van Baerlestraat 27, 020-5700000, www.conservatoriumhotel.com



Reacties

Populaire posts