Brasserie Keyzer

Keyzer weet weer wie zijn buren zijn

Keyzer weet weer wie zijn buren zijn. Bij de reservering via internet komt automatisch de vraag op of er een concertbezoek op het programma staat. Het wekt vertrouwen bij de pre-concerteter, dat is in het verleden wel eens anders geweest.

Voor de derde keer in nog geen tien jaar is Keyzer in andere handen overgegaan. De vorige eigenaar heeft op alle fronten een flinke stap voorwaarts gezet. Entourage, bediening en culinaire prestaties zijn aanmerkelijk verbeterd. Het kon ook niet minder na het desastreuze bewind van zijn voorganger.
Zou het herstel aanhouden?

Misschien heeft de nieuwe eigenaar nog grootse verbouwingsplannen, maar in december 2011 is er op het oog weinig veranderd. Op de zwart glimmende vleugel na, die staat prominent in de zaak. De sfeer is levendig.

Keyzer heeft een tweegangen concertmenu, desgewenst uit te breiden met een dessert. Het menu biedt wisselende keuze uit vlees of vis. Denk bijvoorbeeld aan zeebaars of kalfsbiefstuk, vooraf gegaan door pompoensoep en gevolgd door clafoutis van pruimen. De kookstijl is consistent in brasseriestijl. Ook op dat punt lijkt er weinig te zijn veranderd, al heeft de keuken wellicht iets aan scherpte verloren. Aan de presentatie wordt zorg besteed, met hier en daar een overmatige neiging tot decoratie. Zo is de clafoutis van pruimen weinig ter zake getooid met een paar frambozen en een lampionvruchtje.

De bediening is aardig - charmant, bij tijd en wijle - en professioneel. Nog een tikje attenter en het is perfect. Ook de pre-concerteter heeft meer aan een goede buur, dan een verre vriend.

Brasserie Keyzer, Van Baerlestraat 96, 6751866, www.brasseriekeyzer.nl

Reacties

Populaire posts