Uncle Wong

... Die Forelle ...

Wie Die Forelle op een heel andere manier wil ervaren, ook in culinaire zin, moet eens naar Uncle Wong gaan. Het Chinese restaurant aan de Albert Cuyp serveert zijn forellen ontdaan van visvlees en graten, gevuld met een soort vispaté. En wie dat niets lijkt kan zich nog altijd te goed doen aan de flensjes gevuld met knapperige reepjes Pekingeend, reepjes bosui en hoisinsaus.

Uncle Wong is op het oog een buitenbeentje. De inrichting is strak en ontbeert de gefiguurzaagde parafernalia als lampions en draakjes die voor ons zo kenmerkend zijn voor het Chinese restaurant in Nederland. Ook is er geen roze tafellinnen. Toch roepen de foto's en tekeningen aan de wand iets op van een Chinese sfeer, net als het zwart en rood als dominante kleuren in het interieur.

Vertrouwd is de omvangrijke kaart met genummerde gerechten. Die steekt bij nadere beschouwing handig in elkaar, er zijn voor het royale aanbod minder ingrediënten nodig dan op het eerste gezicht lijkt. Uncle Wong gebruikt veel verse groenten in zijn schotels met vlees, kip en vis. De gerechten komen uit de keukens van Kanton en Sechuan. Ze smaken authentiek, verzekeren Sechuan- en Kantongangers ons.De schotels zijn veelal mild van smaak, maar ook de liefhebber van scherpe gerechten komt hier aan zijn trekken.

Voor desserts moet je niet bij een Chinees restaurant zijn, ook niet bij Uncle Wong. Dat komt de pre-concert-eter goed uit. Die heeft alle tijd om zich in het Concertgebouw te vervoegen, om daar Die Forelle ook te kunnen horen klinken.

Uncle Wong, Albert Cuypstraat 66-70, 679 0606, www.unclewong.nl

Naschrift
Uncle Wong is inmiddels met onbekende bestemming vertrokken.

Reacties

Populaire posts