Volt

... oerfriet is de naam ten spijt verrassend tijdloos.

Een nieuw jaar, een nieuw restaurant. Voor het eerst eten in een nieuw restaurant brengt net als bijwonen van een première altijd een aangename, want verwachtingsvolle spanning met zich mee. Restaurant Volt maakte nog niet zo lang geleden zijn debuut.
De zaak is een kind van zijn tijd. Het interieur is strak met een geserreerd kleurgebruik, de bar is open vanaf 16.00 uur, de wijnkaart heeft veel aandacht gekregen en de bediening opereert ontspannen. De keuken balanceert tussen eenvoud en complexiteit.

De Bentheimer varkenspaté is daarvan een goed voorbeeld. Hij is even smeuïg als smakelijk. In plaats van de effectieve maar ook obligate augurkjes nemen augurkensalsa en mosterdsaus het verlossende zuur bij vette gerechten voor hun rekening. De rol van de bloemkool in twee gedaanten is minder evident, ze zorgt vooral voor de eigentijdse toets. Het ambachtelijke toastje getuigt van een minimalistische kijk op het broodgebruik. Een fikse snee pain de campagne zou passender zijn.

De stijl van koken bij Volt is vaak mediterraans. Zo mag blijken uit gerechten als pasta met spinazie, tomaat en mozzarella of gegrilde sardines voorzien een Italiaans aandoend garnituur met tomaat, pijnboompittensalsa en citroendressing. De bereiding van de kabeljauw met venkel en venkelsaus doet ook zuiders aan. De erbij geserveerde oerfriet is de naam ten spijt verrassend tijdloos.
Al met al is het een geslaagde première, met als punt van verbetering dat de porties wel erg afgemeten zijn. Mag het een half onsje meer zijn?

Volt, Ferdinand Bolstraat 176 - 178, www.restaurantvolt.nl, 4715544

Reacties

Populaire posts