The College Hotel


... Het haringijs baarde opzien ...

Het Museumplein mag een stadsweide zijn, een behoorlijke stal is er niet te vinden. Zo ben je in de donkere dagen voor kerstmis toch op een herberg aangewezen. Waar kun je dan beter terecht dan in Het College Hotel, gerenommeerd om zijn eigentijdse, doch warme designinterieur. Ook de keuken had eertijds faam. In het restaurant, gevestigd in de oude gymzaal van het voormalige schoolgebouw, haalde de chef halsbrekende gastronomisch-gymnastische toeren uit. Het haringijs baarde opzien.

De creatieve Nederlandse keuken heeft inmiddels plaats gemaakt voor de gangbare restaurantkeuken. Op hoog niveau, dat wel, maar minder eigenzinnig en verrassend. Op de borden resulteert dat in klassieke gerechten, met hier en daar een eigentijdse draai. Zo kan men er bijvoorbeeld genieten van steak tartaar, volgens de regelen der kunst gehakt en niet gemalen. Met als enige bemerking dat de portie voor een hoofdgerecht nogal karig is. In tegenstelling tot perfect gebakken heilbot, die juist genereus van omvang is. Het garnituur van waterkerspuree en prei is klassiek Frans en met de couscous wordt een uitstapje naar de overzijde van de Middellandse zee gemaakt. Kortom, het is een even gevarieerd als smakelijk programma.

Het College Hotel is een opleidingshotel. Daar merk je niet zo heel veel van, het gaat er hetzelfde aan toe als in veel andere gelegenheden. Niet alles loopt feilloos, maar de bediening is gedienstig en gastvrij. Ze houden een goed tempo aan en geruststellend op tijd verschijnt de koffie op tafel. We kunnen derwaarts gaan, waar de even zo warme ambiance van het Concertgebouw wacht.

Roelof Hartstraat 1, 571 15 11, www.thecollegehotel.com

Reacties

Populaire posts