Dragon I

... het hele repertoire ...

Een concertprogramma met 70 nummers, allemaal 'the best of', zou de wenkbrauwen doen fronsen. Een menukaart met 70 nummers ook, maar we maken graag een uitzondering voor de kaart van Dragon I. Het trendy restaurant aan de Amstelveenseweg biedt louter hoogtepunten uit verschillende oosterse keukens. Hoewel strak en eigentijds biedt het onmiskenbaar een oosterse entourage. De gerechten zijn klein, een soort tapas. Zelf noemt Dragon I het streetfood, zoals in Azië op straat aan kraampjes te krijgen is.
Het is de bedoeling dat je ze met de tafelgenoten deelt. Uit het aanbod kiest ieder drie of vier gerechten en dat is ruim voldoende voor een gemiddelde eter. De kok bepaalt de volgorde en de combinaties die op tafel komen. En dan is het ronduit smullen. Wie wil doet nog een keuze uit de interessante aanbod aan sake's, maar wijn kan ook.
En dan is het ronduit smullen. Of het nu Japans, Chinees, Thais, Indonesisch of Vietnamees is, er wordt verdienstelijk en met zorg gekookt. Elk gerecht heeft zijn eigen karakter en eigen, veelal milde, smaak. Een oosterse eenheidsworst is met succes vermeden. Zuivere wan tan soep, sappige Thaise viskoekjes, subtiel aangemaakte zeewiersalade, knisperende soft shell crab,eendenfilet in een krokant pannenkoekje, ranke Vietnamese loempia’s, spartelverse zalm en tonijn of vertrouwde saté met ketjapsaus, het smaakt allemaal even overtuigend.
De competente bediening houdt er een goed tempo in. Al kan het geen kwaad om even te laten weten dat je op tijd weg moet, voor je in de verleiding komt het hele repertoire van 70 nummers te laten afspelen.

Dragon I, Amstelveenseweg 154, 7706420, www.dragoni-restaurant.nl

Reacties

Populaire posts