Café Wildschut


... een enkele minder geslaagde imitatie van Jort Kelder.


Toegegeven, voor culinaire hoogstandjes moet je er niet zijn, maar café Wildschut heeft een groot terras en dat is in de buurt van het Concertgebouw ook wat waard. Terrassen van enig formaat zijn daar dun gezaaid. Hinderlijk voor de niet-roker is dat er flink wordt gerookt op het terras. Ze zouden de rokers naar binnen moeten sturen.
Al jaren heet het publiek bij Wildschut uit yuppen te bestaan. Wie er eens rondkijkt ziet ook muppen (middelbare urban professionals), puppen (pre-yuppen die veelal op een HBO-instelling de basis hopen te leggen voor een succesvolle loopbaan) en een enkele minder geslaagde imitatie van Jort Kelder.
De kaart biedt de geijkte eetcafégerechten als biefstuk, zalmfilet, hamburgers en pastagerechten. Met een beetje geluk tref je er als soep van de dag een uitstekende huisgemaakte tomatensoep, rul van structuur, stevig van smaak en goed heet met knapperig brood geserveerd. De frietjes ogen minder huisgemaakt. Die komen waarschijnlijk uit de frietfabriek en zo smaken ze ook. Je kunt dus beter brood nemen bij de onvermijdelijke satéschotel, ook zo' n klassieker in het eetcafé. Bij Wildschut zijn twee ferme kipspiezen genereus gegarneerd met komkommer, tomaat, atjar, gebakken kokosstrooisel, plakjes ei, pinda's, kroepoek, satésaus en wat die meer zij. Het is een royale portie. Samen de kom tomatensoep vooraf zorgt hij voor een goedgevulde maag. En dat, inclusief een glas wijn, voor een bedrag ruim onder de 25 euro. De voortvarende bediening maakt dat er voldoende tijd is voor een transfer van het terras van Wildschut naar het balkon van het Concertgebouw.

Café Wildschut, Roelof Hartplein 1-3, 6768220, www.goodfoodgroup.nl

Reacties

Populaire posts