The Red Sun

In naam is The Red Sun uiterst Japans, maar de kaart vertoont ook een vleugje Chinese kookkunst

Het orkest is op reis. Wie niet als groupie mee is naar Korea en Japan, maar er wel gedachten bij wil zijn kan Japans of Koreaans gaan eten. Grote kans dat je dan bij een Chinees terecht komt. Nu het aloude "chin.ind. restaurant" uit de gratie is geraakt zoeken de Chinezen nieuwe wegen en ze exploiteren inmiddels 90% van de Japanse en Koreaanse restaurants in Nederland. In naam is The Red Sun uiterst Japans, maar de kaart vertoont ook een vleugje Chinese kookkunst. In de trendy entourage, met een knipoog naar de lounge, zijn elementen en kleuren van het klassieke Oosterse restaurant gebruikt, zoals overdadig rood en glimmend zwart. Sfeervol is het zeker en uiterst geanimeerd.
De kaart biedt het hele Japanse culinaire register met onder meer sushi, sashimi en tempura. Er is een grote keus aan gerechten van 7,50 tot 17,50 waaruit je zelf de maaltijd mag samenstellen. Al bepaalt de chef de volgorde waarin ze op tafel komen. De porties zijn niet groot. De kwaliteit is onberispelijk, mooie verse vis als sashimi, geweldig mals vlees bij de terriyaki en tempura van de fameuze softshell crab. Veel indruk maakt de sushi gevuld met wagyurundvlees en met een krokante laagje aan de buitenzijde. Aantrekkelijk zijn ook de sake's in verschillende prijsklassen. Ze worden ook per karafje verkocht zodat het leuk is ze vergelijkenderwijs te drinken. De snelle, attente en on-Oosters vrije bediening zorgt dat je op tijd klaar bent. En dan maar eens kijken wat ze in het Concertgebouw vermogen met stokjes.

The Red Sun, Olympiaplein 150, 4707521, www.theredsunamsterdam.nl

Reacties

Populaire posts