Roberto's

Buitengewoon Italiaans

Soms moet ook een instituut een opknapbeurt krijgen. Roberto's Restaurant in het Hilton is serieus gerenoveerd. Het interieur ziet er nu prachtig uit met de Italiaanse elegantie van een halve eeuw geleden. Je waant je in het Romeinse Amsterdam-Zuid van destijds. En zie, het lijkt wel of de bediening aan gastvrijheid heeft gewonnen. En proef, het lijkt wel of er ook beter wordt gekookt. Roberto's is nu vroeger open voor het diner waarmee het een optie is voor de pre-concerteter.
'Pura cucina Italiana' zo afficheert Roberto zijn restaurant. Men huldigt de klassieke Italiaanse menu-opbouw in vier gangen, met antipasto, primo, secondo en dolce. Al vond ik, toch geen kleine eter, het na de secondo wel mooi geweest.
Ook de kookstijl is klassiek, voor nieuwlichterij moet je hier niet zijn. De gerechten worden zonder opsmuk gepresenteerd met altijd maar een paar smaken op het bord. Het is pure eenvoud, gebaseerd op de traditionele Italiaanse keuken en perfect uitgevoerd. Zo geniet je hier van gerechten als spaghettini alla vongele, dunne spaghetti met venusschelpen, met prettig veel pepertjes of ragfijn gesneden tonijn met pittige tonijnsaus en gefrituurde kappertjes als subtiel smaakaccent. Royaal geportioneerd is het piepkuiken met paddestoelen en veel gebakken rozemarijnaardappeltjes. Buitengewoon Italiaans is het zacht gebakken zeer malse kalfsvlees met pompoenpuree.
Er is een mooie keuze aan Italiaanse wijnen in alle prijsklassen. De menuprijzen zijn schappelijk, maar à la carte eten loopt behoorlijk in de papieren. In de loop van de avond loopt de eetzaal goed vol en krijgt Roberto's de levendige sfeer die we zo graag aan een echte Italiaanse zaak toedichten. En dat is misschien het enige nadeel voor de pre-concerteter. Als de stemming echt erin begint te komen is het tijd om te vertrekken. Maar wie verbiedt om na een matinee-voorstelling de uitgaansdag met klassieke allure bij Roberto's Restaurant te besluiten?

Roberto's Restaurant, Apollolaan 138, 7106025, www.robertosrestaurant.nl

Gepubliceerd in Preludium van maart 2010

Reacties

Populaire posts