Te Pas

... de ongesubsidieerde eetculturele sector ...

Volgens de beginselen van het postsociaaldemocratische-neochristelijke cultuurbeleid zullen de gewone plaatsen voor een concert flink stijgen maar daar staan goedkope plaatsen op het schellinkje tegenover. En dat maakt dat in de huishoudknip nog iets overschiet om voor de muziek uit nog iets te eten.
In de ongesubsidieerde eetculturele sector vergt een driegangendiner - met aperitief, wijn, water, en koffie inbegrepen – bij Te Pas ongeveer 60 euro. Het restaurant ligt aan de Lijnbaansgracht, ter hoogte van het Rijksmuseum op de grens van Spiegelkwartier en de Leidsepleinbuurt. Gastronomisch gezien hoort Te Pas eerder bij het Spiegelkwartier dan bij het goedkope toeristisch eetvermaak op en rond het Leidseplein.
De basis van het aanbod is de Franse keuken, met exotische uitstapjes. Culinair gezien hoeft hier niemand op het schellinkje te staan. Voor de schaaldierenliefhebber is er crabcake met pittige jalapeno crème. De vegetariër kan zich te goed doen aan een loempia van haloumikaas met verse kruiden, noten en romescosaus. Voor de viseter is er à la minute gegaarde dunne plakken kabeljauw met goed bereide groenten, truffelaardappels en een mooie bearnaisesaus. De vleesliefhebber komt aan zijn trekken met de huisgemaakte worst van gevogelte en groenten met aardappelpuree en gevogeltejus is een gerecht met een rijk smaakprofiel. De chocofiel doet zich te goed aan de rijke chocoladetaart met witte chocolademousse. De kaasliefhebbers zijn aan het goede adres dankzij een elegant bordje kazen. De kaart wisselt regelmatig, maar is altijd weer wat anders naar ieders gading.
Daar komen nog een paar pluspunten bij als een kundige bediening, een eigentijds sobere maar verzorgde inrichting in een roze gloed, een kok die zich op een prettige manier met de gasten bemoeit en een perfecte timing voor de concertbezoeker. Het is te voet nog geen kwartier gaans naar het Concertgebouw, maar je wilt natuurlijk wel op tijd zijn om goede staanplaatsen te bemachtigen.

Restaurant Te Pas, Lijnbaansgracht 274, 7735990, www.restauranttepas.nl

Gepubliceerd in Preludium van mei 2007

Reacties

Populaire posts