Sogno

Een goede Italiaanse maaltijd bestaat net als een goede symphonie bij voorkeur uit vier delen. Het is de ideale menu-opbouw, eerst antipasto, daarna een pasta- of rijstgerecht, vervolgens een vlees- of visgerecht en tot slot een dolce. Italiaanse restaurants in Nederland lichten er vaak de hand mee en zelfs in Italie raakt de klassieke opbouw hier en daar in onbruik. Maar bij Sogno lijken ze de oude waarden hoog te houden. De bediening is grotendeels van Italiaanse komaf. Ze werken hier vaardig en aardig, maar niet helemaal op het niveau van dienstverlening dat je gezien de pittige prijzen mag verwachten. Ontvangst - jassen zelf over de rugleuning van de stoel hangen - en afscheid – geen - zijn pover.
De kaart wisselt met het seizoen, wie geluk heeft kan bij Sogno terecht voor vitello tonnato. Mocht dat er niet zijn dan biedt het menu onder het kopje antipasto alternatieven als frisse tonijntartaar met aceto balsamico. Voor wie niet kan kiezen is er antipasto Sogno met een ruime selectie uit de voorgerechten. Als primo is er keuze uit gerechten als spaghetti met kerstomaatjes en basilicum, voortreffelijk in zijn eenvoud, of pappardelle met een pittige ragu van lamsvlees. Als secundo is er bijvoorbeeld goed gebakken, sappig kalfsvlees in plakjes of fritto misto van vis en schaaldieren.
De opbouw van het menu mag typisch Italiaans zijn, de portionering is Nederlands. De antipasto en de primo zijn op zichzelf al een aardige maaltijd. De porties zijn genereus en anders dan we in Italie gewoon zijn royaal voorzien van sla en groentes. Zo komen er bij het kalfsvlees boontjes in rolletje omwikkeld met vleeswaar en geroosterde bietjes. Het is eigenlijk te veel, alle kans dat er geen plaats meer voor een dolce. Ook geen tijd trouwens, want is nog een kwartier gaans naar het Concertgebouw. Andiamo.

Sogno, Stadhouderskade 7, 5898870, www.ristorante-sogno.nl

Reacties

Populaire posts