Peper & Zout

De klassieke sterren van het bord

Aan de muur van restaurant Peper & Zout hangen in zwart-wit de klassieke sterren van het witte doek. Klassiek is meestal niet voor niets klassiek, het heeft de tijd en trends doorstaan.
In culinair opzicht is Peper & Zout is de klassieke gerechten uit de Franse en Italiaanse keuken toegewijd. Zo is er mooie verse ravioli gevuld met spinazie, ricotta en pecorino met een beurre blanc die meer weg heeft van een kaassaus. Een andere vaste waarde uit de Italiaanse keuken is de vitello tonnato, hier in een goed uitgevoerde versie met dungesneden kalfsvlees en tonijnmayonaise. Er had alleen wat minder rucola op mogen liggen, die heeft de neiging de smaak te domineren.
Wie in Italiaanse sferen wil blijven neemt daarna in olijfolie gepocheerde botervis met zongedroogde tomaten, zwarte olijven en saffraan-risotto. De stevige vis kan het garnituur goed aan. De saffraanrisotto heeft een nogal vaste structuur en lijkt niet helemaal volgens de regelen der kunst bereid. Na drie klassiekers uit de Italiaanse keuken mag de Franse keuken wel weer eens aan bod komen, bijvoorbeeld met een redelijk gegrilde runder-entrecôte met bearnaisesaus, die iets meer pit had mogen hebben, beetgare haricot verts en werkelijk voortreffelijke huisgemaakte friet.
De tarte tatin met kaneelijs is eerder een stuk warme appeltaart dan een waardige remake van de vinding van de zusters Tatin. De appel ontbeert het typerende laagje gekarameliseerde suiker, dat wordt niet echt gecompenseerd door de karamel die er naast ligt. Een exotische uitspatting is het spiesje van gegrilde ananas met milkshake van piña colada. Dat zal in verre oorden vast een klassieker zijn.
Met ruim 50 euro voor drie gangen inclusief drank zijn de prijzen redelijk. De attente bediening houdt de tijd goed in de gaten. Zo kan met een gerieflijke marge de transfer naar het Concertgebouw worden aangevat, op naar de muzikale klassiekers.

Overtoom 109, 6893003,www.peperenzout.eu

Reacties

Populaire posts