Momo

... in een muzikaal universum met een etherische beat ...

Voor wie zich in het Concertgebouw te vaak tot de jongsten rekent kan preconcertueel eten bij Momo tegenwicht bieden. Daar ben je al snel de oudste tussen een jong en internationaal publiek in een trendy, kosmopolitische entourage. De ontwerper heeft zich uitgeleefd in een licht en ruimtelijk interieur met een grote driehoekige cocktailbar, een open keuken en zitplekken in verschillende sferen. Bij binnenkomst voelen we ons meteen opgenomen in een muzikaal universum met een etherische beat, aanvankelijk nogal dominant maar als de avond even vordert gaat de muziek op in het geroezemoes. Eerder buzzing dan geroezemoes want de voertaal van veel van de gasten én de bediening is Engels.
Ook de keuken heeft een internationale oriëntatie met veel gerechten uit China, Zuid Amerika en vooral Japan. Uit welke keuken ze ook stammen de gerechten zijn zonder uitzondering voortreffelijk uitgevoerd en vaak fraai gepresenteerd. Zo zijn er heerlijke ‘kroketjes’ met een luchtige vulling van gezouten kabeljauw, geserveerd met zongedroogde kerstomaatjes of, voor de liefhebbers van spartelverse, rauwe vis, pittig met rode peper aangemaakte tartaar van tonijn met knapperige pappadums.
Momo entameert food sharing alles wordt op schotels of in schalen opgediend en is zo gemakkelijk met de tafelgenoten te delen. Dat lukt heel goed met het op de aloude Pekingeend geïnspireerde gerecht dat zelfwerkzaamheid vraagt. Eenieder wikkelt knapperig geroosterde stukjes eend met flinterdunne reepjes rauwe groenten en wat hoisin-saus in kleine pannekoekjes. Ook de ‘Jurassic prawns’ - gegrilde zeer grote garnalen met zeekraal - laten zich eenvoudig delen. Voor net geen zestig euro per persoon valt er van alles samen te eten en te drinken, al zijn de porties aan de kleine kant.
De deskundige, soms te gehaaste, bediening houdt de vaart er goed in, zodat we ruim op tijd klaar zijn om ons weer onder leeftijdgenoten in het Concertgebouw te mengen.

MOMO restaurant, bar & lounge, Hobbemastraat 1, 6717474, http://www.momo-amsterdam.com/

Gepubliceerd in Preludium van februari 2009

Reacties

Populaire posts