Magnolia

Buiten strijden bovenmodale auto’s op de kade en bovenmodale, rood belichte, vrouwen aan de overzijde van het water om de mannelijke aandacht.

Dezelfde eetzaal, een andere chef en een ander culinair programma; de levenscyclus van menig restaurant is korter dan de reikwijdte van het Kunstenplan. Aan de Hobbemakade op nummer 61 zit nu het vierde restaurant in nog geen twaalf jaar. Het is ook meteen het beste restaurant sinds het vertrek in 1997 van sterrestaurant De Trechter van patron-keukenmeester Jan de Wit. De gastronomische ambities liggen op een wat lager plan dan indertijd, maar er wordt goed en vooral erg smakelijk gekookt. De bediening is vaardig en attent, de Zuid-Afrikaanse sprankelende, roze ‘vonkelwijn’ is een feestelijk aperitief, daarna drinkt de chianti uit de beknopte wijnkaart gemakkelijk weg, bij de koffie komt de koekjestrommel op tafel en de prijs van 34,50 euro voor een driegangen keuzemenu op dit niveau is billijk. Buiten strijden bovenmodale auto’s op de kade en bovenmodale, rood belichte, vrouwen aan de overzijde van het water om de mannelijke aandacht.
Het menu komt langzaam op dreef met pastasalade met dragon en iets te fel gefrituurde kroketjes van gerookte vis, die eerder opgerolde viskoekjes zijn. De ‘klassieke’ Caesarsalad, met een mooie dressing, is niet helemaal klassiek door de spekjes en de pecorino in plaats van parmesaan. De finale is wervelend met een tirasmisu in eigen interpretatie vergezeld van walnotenijs en aan de andere zijde van de tafel verse fruitsalade bedolven onder een lobbige sabayon van champagne en limoen. Het middendeel mag er ook zijn. Voor de visliefhebber is er bijvoorbeeld een in zijn geheel, voortreffelijk gebakken schol met groene groenten als snijboontjes. Stond er maar wat vaker schol op de restaurantkaart. De vleeseter kan zijn hart ophalen aan tamme eendeborst, met een krokant korstje, opgeluisterd met stamppotje van frisée en een krachtige jus. Vermeldenswaard zijn de stevige, grof gesneden frieten. De knoflookmayonaise moeten we helaas onaangeroerd laten uit respect voor onze medeconcertgangers.

Magnolia, Hobbemakade 61-63, 671 12 63

Reacties

Populaire posts