Red

Daar wacht het vurig rood van het pluche

De minimal music heeft in het minimal menu zijn gastronomische pendant. Restaurant Red behoort tot het groeiend aantal restaurants dat met een klein maar gespecialiseerd culinair repertoire de gasten tot een bezoek wil verleiden.
Op de facade van het restaurant op de hoek van de Spiegelstraat en de Keizersgracht staat nergens een naam. Ook hangt er geen menukaart. De gasten moeten naar binnen om te ontdekken dat Red een zeer overzichtelijk, rood gekleurd aanbod heeft. Het aantal hoofdgerechten is beperkt tot tournedos, kreeft en tournedos met kreeft. Voorgerechten zijn er al helemaal niet. Bij wijze van entree is er brood met olijfolie en zeezout te bestellen. In dat licht is het aanbod van vijf nagerechten genereus.
In de wereldse, enigszins wufte entourage in bestorven tinten laat een publiek, met veel dertigers in zijn midden, zich niet door het minimal menu uit het veld slaan. Ze nippen graag aan een glaasje champagne als aperitief. De zaak loopt als een trein en er wordt tussen zes en half acht ’s-avonds er veelvuldig nee verkocht. Reserveren is geboden.
De kaart mag beperkt zijn, de uitvoering is in orde. De bediening lijkt daarover twijfels te koesteren, elke tien minuten verifieren ze de tevredenheid van de gasten. Maakt u zich geen zorgen dames. De tournedos is zeer mals, de frietjes zijn zeer goed, de huisgemaakte bearnaisesaus is behoorlijk en de sla kan de toets der kritiek doorstaan. Aan kreeft valt weinig te verpesten en de kok heeft dat ook niet gedaan. ‘Red for two’ - een frambozentaartje voor twee personen - is fraai gepresenteerd en rijk van smaak.
De prijzen zijn billijk, dik veertig euro voor een adequaat pre-theaterdiner. Het tempo is goed, zodat er ruim tijd overblijft voor de tocht over de Spiegelgracht en het Museumplein af leggen. Daar wacht het vurig rood van het pluche.

Red, Keizersgracht 594, 3201824,www.restaurantred.nl

Reacties

Populaire posts