Martinot

Beethoven en zijn collega’s zijn verdwenen

Onvermijdelijk verandert zo nu en dan de restauratieve programmering aan de Van Baerlestraat en omgeving. Enige tijd geleden heeft het door pre-concerteters vanouds gewaardeerde dinercafé ’t Concertje plaats gemaakt voor Martinot.
Was ’t Concertje op behoudende leest geschoeid – Beethoven zelf zag vanaf de muur toe op de correcte uitvoering van de gastronomische klassiekers – Martinot wil het eigentijdser aanpakken. De zaak is ontbruind, Beethoven en zijn collega’s zijn verdwenen en het culinaire repertoire is verbreed met gerechten als Thaise basilicumparfait.
De nieuwe inrichting maakt ondanks de soberheid een wat rommelige indruk en de akoestiek is er bepaald niet op vooruit gegaan. De ambiance is luidruchtig.
Het gevarieerde aanbod op de kaart wekt verwachtingen. Het brood en de olijfolie zijn alvast erg lekker. De paddestoelensoep, stevig en goed op smaak, vormt een veelbelovend begin. De kookprestaties bij Martinot blijken evenwel aan wisselvalligheid onderhevig te zijn.
De crostini met tomaat stellen teleur. Ze ogen als een clubsandwich, met onevenwichtig veel kruidenkaas, rucola en slechts een half kerstomaatje.
De dorade met citrusboter is niet spartelvers en de begeleidende broccoli is te kort gekookt. Zo’n eenvoudig bereide vis kan voortreffelijk zijn, maar dan moeten de ingrediënten en de uitvoering wel perfect zijn.
De rib-eye daarentegen is goed gebakken en gaat vergezeld van een stevige jus. Het garnituur van onder meer ovenaardappelen en wortelslierten is passend, al is het wat slordig gepresenteerd.
Het is geen ongebruikelijk, maar toch niet zo’n goed idee om tarte tatin van peer te maken. Peer is daarvoor te flauw van smaak en vooral niet zuur genoeg.
Het tempo van de bediening ligt hoog. Dat is prettig voor de concertbezoeker, maar dat de koffie voor het dessert op tafel komt is weer al te voortvarend. Martinot kan ’t Concertje nog niet doen vergeten. Ze zouden Beethoven weer moeten inschakelen voor het culinaire toezicht.

Martinot, Moreelsestraat 3, 6626436

Reacties

Populaire posts