Van rendang weinig kaas gegeten

 


Kitchens, Hamburg, cijfer 7

Kitchens zegt klassiekers uit de regionale keukens van over de hele wereldwijd eer aan te doen. Maar van rendang hebben ze weinig benul. Het vlees komt in de vorm van een stooflapje. Goed gaar, dat wel. Kleur en consistentie doen vermoeden dat het lapje sous-vide is gegaard. Van de kenmerkende samensmelting van vlees en saus is geen sprake. In de saus is iets van een Indonesische kruiding te proeven, maar de onmisbare pittigheid ontbreekt. Een rood pepertje kon er kennelijk niet af. In de kruiding van de rijst is een Indische toets te proeven, maar helaas ook onaangenaam veel zout. Het is allemaal best te eten, op de te zoute rijst na, maar met rendang heeft het weinig van doen.  

Bij de overige geproefde gerechten speelt de vraag naar autenticiteit niet. Ze zijn met zorg uitgevoerd. De portionering is niet karig. Men kookt hier graag al dente.

Voor een hotelrestaurant met een breed publiek heeft Kitchens een goede sfeer. Qua formaat doet de eetzaal denken aan een grote Parijse brasserie. De inrichting is een staaltje thematische decorbouw, dat we wel kennen uit de eigentijdse horecawereld waar men geen restaurant opent maar een eetconcept uitrolt. Wat precies het thema is komt niet helemaal uit de verf. Iets met wereldreizen en machinekamers? 


 


Reacties

Populaire posts